perjantai 19. joulukuuta 2014

Mustekala !

Käsityönopettaja oli sanonut, että minun pitäisi keksiä jotain ommeltavaa seuraavaksi ompelutunniksi, joten päähäni pilkahti kello yksi yöllä, että teen mustekalan. Ennen, kuin oli edes alkanut suunnittelemaan sitä, annoin sille nimeksi Tim, Tim Burtonin mukaan.

Aloitin suunnittelun siten, että piirsin noin suurinpiirtein, miltä Timin pitäisi näyttää ja millaisista osista se koostuisi.


Sitten aloin tekemään kaavoja. Sen jälkeen, kun olin saanut kaavat suunniteltua, niin otin varastosta vain jonkun kankaan ja aloin tekemään prototyyppiä. Ainoastaan pään muodossa oli jotain muokattavaa, muuten kaikki näytti siltä, kuin pitikin.


Proton jälkeen sain viimeinkin aloittaa oikean mustekkalan tekemisen. Piirsin mustekalan osat kankaalle ja leikkasin ne siitä, sopivan kokoisina palasina kuvioiden tulostusta varten. Ensin tulostin lonkeroihin tummemman vihreät päät. Sitten leikkasin, ompelin ja täytin ne.






Sitten tulostin pään kuvion. Kuvion olin aikaisemmin tehnyt Photoshopilla, niin kuin myös lonkeroiden liukuvärjäykset.



 Tässä pieni pätkä pääkuvion tulostamisesta kankaalle.


  
Päätin brodeerata Timin silmät, koska työssä piti käyttää tulostusta/painamista ja brodeerausta. 



Tässä pieni pätkä siis siitä.

Sitten pääsin ompelemaan osia yhteen. Ensin kiinnitin pohjan ja vartalon yhteen. Sitten ompelin silmät ja kiinnitin ne pään puolikkaisiin, jotka ompelin yhteen. Sitten oli vaikeimman vaiheen aika, eli kahdeksan lonkeron kiinnittäminen vartaloon. Kun olin saanut lonkerot pitkän ja vaivalloisen prosessin jälkeen kiinnitettyä, niin oli pään ja vartalon yhdistämisen aika. Sitten täytin mustekalan vanulla ja ompelin täyttöaukon kiinni käsin.






Näin siis syntyi pehmomustekalani Tim ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti